Kære menighed

TAMILSK KULTURFESTIVAL I KOLDING

Lørdag den 8/9, 2018 omdannes hele Sct. Michaels gade til en stor åben basar med et mylder af aktiviteter. Det vil være en total event med musik, dans, sang, fortovscafe med tamilsk mad og kulinariske specialiteter. Der vil være salgsboder med tamilske madvarer og krydderier, med dufte, med sarier og andet tøj og med andre ting fra Sri Lanka og Indien. Der vil være catwalk og præsentation af det skønneste tøj. Der vil være tamilske lege for børn og unge. Og der vil være oplæg og information om tamilsk kultur, om krigen, og om, hvad der bragte tamilerne til Danmark.

Dagens gadearrangementet slutter med stor tamilsk-dansk messer og Mariaprocession ned gennem gaden med Annai Velankanni, en helbredende Mariastatue, som især mange tamiler har stor veneration for. Endelig vil der om aftenen være farverig sponsormiddag med den bedste tamilsk mad, fejende flot underholdning, sang og dans.

Og hvorfor nu alt dette postyr! Jo, fordi Sct. Michaels menighed - som så mange andre katolske menigheder i Danmark - er beriget med et stort antal nationaliteter og etniske grupper. Een af de største blandt disse i Kolding er den tamilske. Men skønt det er så stor og aktiv en gruppe betyder det dog ikke, at der nødvendigvis er det store kendskab til tamilsk kultur og spiritualitet og til tamilernes familieforhold og -normer i menigheden eller i lokalsamfundet i øvrigt.

Det vil en selvstændig styregruppe under menighedsrådet ved Sct. Michaels kirke nu gøre noget ved! Mere konkret planlægger vi 1.) en tamilsk-dansk rejse til Sri Lanka i 2019, 2.) forskellige indsamlingsprojekter til fordel for et børnehjem, der tager sig af krigsramte børn i Jaffnaområdet og så altså 3.) en tamilsk kulturdag, hvor vi vil invitere hele Kolding by med til festlighederne sammen med alle andre tamiler og hele det øvrige katolske Danmark.

Overskuddet fra Den tamilske Kulturfestival går til børnehjemmet i Mulangkavil nær byen Kilinochchi på Sri Lanka. Forældrene til en del af børnene er enten døde, krigsinvalide, forsvundet eller så traumatiserede, at de ikke evner at tage sig af deres børn. Andre af børnene er resultater af voldtægter og overgreb, der fandt sted under krigen. Mange af børnene er selv traumatiserede på grund af, hvad de har set og oplevet under borgerkrigen og har brug for psykologisk hjælp. Pengene formidles gennem OMI, som er en katolsk orden, som arbejder over hele Jaffna-provinsen.

Alle er hjerteligt velkomne uden tilmelding til at deltage i de mange aktiviteter fra 10.00 til 15.30 lørdag den 8/9 og til at deltage i messen og Mariaprocessionen.

Det koster 250 kr. at deltage i sponsormiddagen kl. 18.30 og tilmelding til denne er nødvendig per mail til gregers@sct-michaels-kirke.dk.

En kopi af Mariastatuen Annai Velankanni vil stå i Sct. Michaels kirke i Kolding i hvert fald indtil Den tamilske Kulturfestival.

Må Gud velsigne Jer alle.

P. Gregers

Se også sognebladet